Mrt

Okul Müdiremiz Gülsüm ÖZTÜRK ile 3B Sınıf Öğretmenimiz Merve ŞİRİN okulumuz 3B Sınıf öğrencilerini İlçe Kütüphanesine götürerek kütüphanede hep birlikte kitap okudular, akıl ve zeka oyunlarından oyunlar  oynadilar. Kütüphane Sorumlusu Gül KEPENEKLİ Hanfendi çocuklarımıza kütüphanemizi tanıtarak ikramlarda bulundu. Öğrencilerimize kütüphanedeki kitaplardan yararlanmaları gerektiğini ve öğrencilerimizin okumak istedikleri kitapları buradan temin edebileceklerini söyledi. Öğrencilerimizin kütüphanemizi çok sevmesine yardımcı olarak öğrencilerimize büyük ilgi gösteren Gül KEPENEKLİ Hanfendiye teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda Ramazan ayının ve oruç tutmanın önemi çocuklarımıza anlatılarak dini değerlerimizin önemine dikkat çekildi. Ramazan Ayında yardımlaşma ve dayanışmanın önemli olduğu vurgulanarak Ramazan Kolisi hazırlanarak yardıma ihtiyacı olan ailelere dağıtıldı.Emeği geçen öğretmenlerimiz Büşra ÖZÇELİK ve Herdem KIRÇOVA'ya teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencileri ok atma heyecanı yaşadılar.

Mrt

İlçemiz genelinde düzenlenen İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması'nda ilkokullar arası kategoride okulumuzu temsil eden 2A Sınıfı öğrencimiz Turgay Efe DEMİR yarışmada 1. olmuştur.Emeği geçen öğretmenimiz Zafer SULUHAN ve öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Okul Müdiremiz Sayın Gülsüm ÖZTÜRK, 4A , 2B ve 3B Sınıf Öğretmenlerimiz Derya BİRGÜL , Büşra ÖNAL ve Merve ŞİRİN ile öğrencilerimizin ev ortamını görmek ve velileriyle tanışarak okul-aile işbirliğini güçlendirmek amacıyla veli ziyareti yaptılar.

Mrt

Okul Müdiremiz Sayın Gülsüm ÖZTÜRK, Müdür Yardımcımız Sayın Hüseyin ÜNALAN, 4A Sınıf Öğretmenimiz Sayın Derya BİRGÜL ve öğrencilerimizle Kahraman Şehitlerimiz Savaş AKYOL ve Osman BELKAYA'yı mezarı başında andılar. Vatan Sevgisini en üst değer olarak kalplerine nakış nakış işleyen şehitlerimizi minnetle saygıyla andık.

Şbt

Okulumuzda okul polisimiz aynı zamanda trafik polisi Ferhat ŞİRİN ile yine trafik polisi Yunus ÇALHAN okulumuz öğrencilerine "Trafikte Dikkat Edilmesi Gereken Kuralları"anlattılar.Öğrencilerimize Trafik Dedektifi Kimlik Kartları dağıttarak öğrencilerimizin konu ile ilgili bilinçlenmelerini sağladılar. Polislerimize çok teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" konusunda Yozgat Narkotik Şubeden gelen polis memuru Erkan ÇELİK Beyfendi velilerimize konu ile ilgili bilgilendirme yaptılar."En İyi Narkotik Polisi Anne" sloganıyla velilerimizi geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin her tür bağımlılıktan uzak sağlıklı bir yaşam için bilinçli olmaya doğru yönlendirmeler ile çocuklarımızı koruma yollarını anlattılar. Erkan ÇELİK Beye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Atasözleri ve Deyimler Resimleme Etkinlinliği kapsamında okulumuz öğrencilerinin çalışmalarından oluşan bir sergi düzenledik. Üç boyutlu çalışmalardan oluşan resimler öğrencilerimizin dikkatlerini çekmekle birlikte öğrencilerimiz pek çok atasözü ve deyim öğrendiler. Öğrencilerimize gerekli yönlendirme çalışmaları ve rehberlik yapan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi "Dede Korkut Hikayeleri"nden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışmasında okulumuz öğrencisi Miraç AKDEMİR birinci oldu.Öğretmenimiz Derya BİRGÜL'ü ve öğrencimiz Miraç AKDEMİR'i tebrik ediyoruz.

Şbt

Bakanlığımızın yürüttüğü "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okul öncesi öğrencilerimizi çocuk kitabı yazarı Zeynep Nur KÜÇÜK Hanım ile buluşturduk.Pek çok kitap yazan Zeynep Hanım öğrencilerimize kitaplarını tanıtarak yazmış olduğu bir kitabını okudu, okumanın öneminden bahsetti. Bizleri kırmayarak zamanını ayıran Zeynep Nur KÜÇÜK Hanıma teşekkür ederiz.

Şbt

Öğretmenlerin, mesleki temsil ve öğrencilere rol model olma bakımından önlük giymeyi tercih etmelerini teşvik etmek amacıyla Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okulumuza ulaştırılan önlüklerimizi giydik.Emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz."Harika insanlar ancak harikalar yaratabilir." sloganıyla bu dönem de okulumuzun adını her alanda duyurmak en büyük hedefimiz olacaktır.

Şbt

Okulumuzda düzenlenen "Arabaşı Etkinliği"ne İlçe Milli Eğitim müdürümüz Sayın Rafet ÇAYLI, şube müdürlerimiz Sayın Harun DURSUN ve Sayın Duran METİN, emekli okul müdürlerimiz Sayın Hayrettin KOÇAK ve Sayın Mustafa ÜNALAN, okul müdürleri ve müdür yardımcılarının katıldığı davette Okul Müdiremiz Sayın Gülsüm ÖZTÜRK Arabaşı Çorbası ikramında bulundu. Davete katılan ve katılamayan tüm davetlilere teşekkür ederiz. Organizasyona katkı sağlayan okul yardımcı personelimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerimiz daha temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim öğretime devam etsinler diye ara tatilde okulumuzu yıkadık.Sınıflarımızın tozlarını aldık.Emeği geçen hizmetli ve işkur çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerin okuldaki başarı düzeyleri üzerinde aile ve çevre faktörü çok etkili olmaktadır. Özellikle öğrenci başarısı için ailenin işlevi çok önemlidir. Ailenin okul ile iletişimi ne kadar güçlü olursa öğrencinin başarısı da o derecede yüksek olmaktadır. Aile ve sürekli işbirliği içinde olursa öğrencinin var olan problemine ortak çözüm bulunmakta ve yaşanabilecek problemlere karşı önceden önlem alınabilir.Okul ile aile arasında yeterli ilişki ve birlik sağlanırsa okulun başarı seviyesi artmakta ve bu oranda eğitim kalitesi de artmaktadır. Daha sağlıklı ve verimli bir eğitim süreci için ailelerin okul ilişkilerine önem vermesi gerekmektedir.Okul Aile Birliğini sık sık toplayarak eğitimin öncelikle ailede başlayıp okulda devam ettiğini eğitim sürecinde ailelere de büyük görevler düştüğünü velilerimize anlatarak görüş alış verişinde bulunduk.