Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası yapılacaktır.

Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu ile Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğümüz arasında 30.12.2021 tarihinde öğrencilerin düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler bulan bireyler olmasını, akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerini sağlayarak bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini desteklemek ve ülke genelinde akıl ve zekâ oyunları konusunda farkındalık oluşturulmasını desteklemek amacıyla "Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası İş Birliği Protokolü" imzalanmıştır.

2023-2024 eğitim öğretim yılında, Türkiye geneli Bakanlığımıza bağlı resmî/özel tüm ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencilerine yönelik "Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası" düzenlenmesine ilişkin olarak Protokol, Ek-1 Veli İzin Belgesi, Ek-2 Aydınlatma Metni, Ek-3 Açık Rıza Onayı, Ek-4 Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası Şartnamesi, Ek-5 Örnek İl Turnuva Yönergesi ve Sonuç Bildirim Formu, Ek-6 merkez Turnuva Yönergesi ve Sonuç Bildirim Formu gönderilmiştir.

Söz konusu etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na ve yürürlükteki tüm düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, denetimlerinin ilgili okul, ilçe/il millî eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere, gönüllülük esasına göre yapılacaktır.

Yayın: 16.12.2023 - Güncelleme: 16.12.2023 15:52 - Görüntülenme: 41
Kaynak: Şefaatli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü