15 TEMMUZ ÇOCUK GAZETESİ ÖZEL SAYISI

Eyl

Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin yedinci yıl dönümü sebebiyle tüm yurtta şehitlerimizi yâd edilmesi, gazilerimize minnet ve şükranların sunulması, milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlılığını gelecek nesillerimize aktarılması, toplumsal hafızanın diri tutulması amacıyla yapılacak etkinliklerin geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir kılınması büyük önem arz etmektedir.

Bu kapsamda, Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüze bağlı ilkokul ve ortaokul öğrencileri, öğretmenleri ve okul idarecilerinin de katılımları ile 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, demokrasi ve yurt bilincinin güçlendirilmesi amacıyla Valiliklerin koordinasyonunda “Belirli gün ve Haftalar” çizelgesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler belirtilmiştir.

Bu etkinliklerde yer alan şartname ve takvim doğrultusunda gerçekleştirilerek etkinlik raporlarının formlara uygun şekilde doldurularak 02.01.2024 tarihinde Müdürlüğümüz Temel Eğitim Şubesine gönderilmesi gerekmektedir.

Yapılacak etkinliklerde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 15 Temmuz Kurumsal Kimlik Haritası (www.15 temmuz.gov.tr) adresinde yer alan belge ve görsel dokümanlardan (logo, video, fotoğraf, afiş, vb.) yararlanılabilecektir. Söz konusu etkinliğin; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi ile Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak yürürlükte olan tüm yasal düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde yapılması gerekmektedir.