T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / ŞEFAATLİ - Atatürk İlkokulu

İlk Defa Yönetici Atama ve Görevlendirme Takvimi açıklandı.

Eğitim Kurumlarına Ilk Defa Yönetici Görevlendirme süreci, Millî Egitim Bakanlığına Bağlı Egitim Kurumlarına Yönetici Seçme Ve Görevlendirme Yönetmeligi. (05/02/2021 tarihli ve 31386 sayılı Resmi Gazete) hükümlerince Bakanlıgımız Personel Genel Müdürlügünün ilgi (b) yazısı ile ilan edilen takvim doğrultusunda baslamıstır.

Yeniden Yönetici Görevlendirme kapsamında 4 ve 8 yıllık görev süresi dolan yöneticilerden boşalan ve ihtiyacı karşılanmayan egitim kurumları ile yöneticilik normu münhal bulunan

eğitim kurumları Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz web sitesinden ilan edilmistir. (Özel Program ve Proje uygulayan, dönüsen ve kapanan okullar hariç)

 

Buna göre;

1- Yönetmelikte öngörülen genel ve özel şartları tasımaları kaydıyla müdür, müdür basyardımcılığı veya müdür yardımcılığına ilk defa görevlendirilecekler ile daha önce yöneticilik görevinde bulunup hâlen ögretmen olarak görev yapanlar ve son üç yıl içerisinde Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Yazılı Sınavında 60 puan ve üzeri alarak basarılı olan ve puanını kullanmayanlar ilk defa görevlendirme kapsamında başvuruda bulunabilecek olup,

Yöneticiliğe ilk defa görevlendirme yazılı sınav (%50),

Ek-1’de yer alan Degerlendirme Formu üzerinden yapılacak değerlendirme (%30) ve

Ek-3’te yer alan Sözlü Sınav Formu (%20)

üzerinden yapılacak sözlü sınav sonuçlarına göre yapılacaktır.

2- Müdür, müdür basyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak ilk defa görevlendirileceklere iliskin başvurular 4-8 Ağustos tarihlerinde EK-1 degerlendirme formu üzerinden basvuru yapılacak yönetim kademesi de seçilerek elektronik ortamda alınacaktır.

Belirtilen tarihlerde başvuru yapacak yöneticilerin bilgilerinin doğruluğu okul/kurum ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince kontrol edilerek onaylanacaktır.

3- Ek-1 yönetici değerlendirme formunun D, E, F, G ve H bölümlerinde belirtilen değerlendirmeye alınacak belgeler 1 Ocak 2019 tarihi ile yazılı sınav başvuru tarihinin son günü olan 13 Nisan 2023 tarihleri arasında verilmiş olanlarla sınırlı tutulacak olup, aynı puan kriterinden bir belgenin konulması yeterli olacaktır.

Hizmet süresi puan hesaplamasında ise son tarih olarak sözlü sınav başvuru tarihinin son günü olan 8 Ağustos 2023 tarihi esas alınacaktır.

4- Sözlü sınavlar 4-8 Eylül tarihlerinde yapılacak olup, sınav günlerine iliskin ayrıca bilgi verilecektir. Sözlü sınav günü mazereti bulunan ve farklı bir günde sınava girme talebinde bulunanların başvuruları, Bakanlıgımızca ilan edilen sözlü sınav takvimi içinde "Sözlü Sınav Komisyonu" tarafından değerlendirilerek adaylara bilgi verilecektir.

5- EK-1 değerlendirme formu üzerinden puan getirecek belgelerinin titizlikle incelenerek (ödül, ceza, onay, vb.) MEBBIS sistemine eksiksiz işlenmesi, (Yönetici görevlendirme basvurusu yapan adaylar için bakanlık, valilik ve kaymakamlık tarafından verilen belgeler kabul edilecektir.) söz konusu belgelerin; EK-1 Yönetici Değerlendirme Formları ile birlikte her aday için ayrı ayrı dosya halinde taranarak değerlendirme komisyonunun değerlendirme süresinin kısıtlı olması nedeniyle en kısa sürede DYS üzerinden gönderilmesi, asıllarının veya onaylı örneklerinin ise kurumlarında muhafaza edilerek gerek görülmesi ve "İl Degerlendirme Komisyonu" tarafından istenilmesi durumunda elden Müdürlügümüz atama birimine teslim edilmesi gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.08.2023 - Güncelleme: 05.08.2023 15:54 - Görüntülenme: 2315
Kaynak: Şefaatli MEM
  Beğen | 0  kişi beğendi