T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / ŞEFAATLİ - Atatürk İlkokulu

Değerler Eğitimi Aile ve Toplum Adlı Materyali yayımlanmıştır.

Günümüzde küreselleşme; siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda pek çok gelişmeye imkân sağlarken bir taraftan da toplumsal yaşamı tehdit eden sorunların ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Bireyi, aileyi, yaşadığımız toplumu ve dünyayı tehdit eden risk ve sorunların çözümünde, toplumsal yaşantımızın temel yapısını oluşturan millî, manevi, sosyal, ahlaki ve kültürel değerlerimizden olan adalet, dostluk, dürüstlük, sevgi, saygı, sabır, vatanseverlik, yardımseverlik, öz denetim, sorumluluk gibi kazanımlarımız en önemli referans kaynaklarımızdandır.

Eğitim sistemimiz öğrencilerimize; bilgi, beceri, tutum kazandırmanın yanında onların dengeli, gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip, temel ve insani değerleri kazanmış iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak görevini üstlenmiştir.

Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirlerine bağlayan, gelişmeyi, toplumsal mutluluğu ve huzuru sağlayan, risk ve tehditlerden koruyan ahlaki, insani, sosyal, millî ve manevi değerlerimizin tüm bireylere kazandırılmasında en önemli etkenlerden biri eğitimdir.

Bu kazanımların öğrencilere aktarılması da değerler eğitimini oluşturmaktadır. Milletimizin devamını sağlayan, millî değerlerimizin koruyucusu olan en temel kurum “aile”nin, güçlü bir yapıya sahip olması; toplumumuzun varlığını güçlü bir şekilde sürdürmesini sağlar.

Millî Eğitim Bakanlığınca, güçlü aile-güçlü toplum ilkesiyle değerlerimizi geleceğimizin teminatı olan nesillerimize doğru şekilde aktarmak amaçlanmış ve bu kapsamda öğretmen uygulamasına yönelik “Değerler Eğitimi Aile ve Toplum” kitabı hazırlanmıştır. Söz konusu etkinlik kitabında öğrencilerin aile ilişkilerini güçlendirebilmesine, millî ve manevi değerlerimizi içselleştirerek toplumun bütünlüğünü sağlamlaştırabilmesine yardımcı olan genel ilkeler, öğretim programındaki on kök değer üzerinden işlenmektedir.

Hazırlanan etkinlik kitabına https://ogmmateryal.eba.gov.tr/kitap/degerler-egitimi-aile-vetoplum/index.html adresinden erişim sağlanabilmektedir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.05.2023 - Güncelleme: 01.05.2023 19:01 - Görüntülenme: 57
Kaynak: Şefaatli MEM
  Beğen | 0  kişi beğendi