29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl dönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü Anma ve Kutlama törenleri kapsamında resim-şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenecektir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle, Müdürlüğümüze Bağlı İlkokul, Ortaokul ve Liseler arasında resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenecektir.

Şartnameye ulaşmak için tıklayınız.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

SIRA NO

FAALİYET TAKVİMİ

TARİH

1.

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yarışmanın okullara duyurulması

2.

Yarışmanın okul müdürlüklerince öğrencilere duyurulması

3.

Eserlerin okul müdürlüklerinde toplanması-değerlendirilmesi okul birincilerinin belirlenmesi

18.10.2023

20.10.2023

4.

Eserlerin okul müdürlüklerince okul birincilerinin İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi

24.10.2023

5.

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce eserlerin değerlendirilmesi

Eser Değerlendirme Komisyonu Saat 16:00’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürünün odasında toplanarak değerlendirmesini yapacaktır.

25.10.2023

6.

Birinci olan şiir ve kompozisyonun (metin) Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreninde eser sahibi öğrenci tarafından okunması,

29.10.2023

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ANMA VE KUTLAMA

SIRA NO

FAALİYET TAKVİMİ

1.

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yarışmanın okullara duyurulması

2.

Yarışmanın okul müdürlüklerince öğrencilere duyurulması

3.

07.11.2023

10.11.2023

4.

15.11.2023

5.

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce eserlerin değerlendirilmesi

17.11.2023

1)       UYGULAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

a.        Yarışma koşulları okul müdürlüğü tarafından öğretmen ve öğrencilere duyurulacaktır.

b.        Öğrenci sadece bir dalda yarışmaya katılacaktır.

c.         Öğrenciler tarafından hazırlanmış olan eserler okul müdürlüklerine teslim edilecektir.

d.        Okullarda “resim”, “şiir” ve “kompozisyon” dallarında branş öğretmenlerinden oluşturulacak komisyon tarafından eserler değerlendirilecektir.

e.         Okul müdürlüklerinde kurulan komisyon tarafından; yarışmaya katılan öğrencilerin

hazırlamış oldukları eserlerin özgün olmadığı tespit edilenler tutanakla belirlenerek değerlendirmeye alınmayacaktır.

f.          Okul Müdürlüğünce her dalda birinci olan eserler tutanakla onaylanarak İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecektir. (Faaliyet Takvimi: 7/4. sıra)

g.         Okullardan gelen eserler ilçe millî eğitim müdürlüğünce kurulacak Eser Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilecek.

1. Şiir ve kompozisyon dallarındaki eserler ise ayrıca bilgisayar ortamında word programında 12 punto Times New Roman yazı tipinde A4 kağıt formatında yazılarak DYS sistemi ile de gönderilecektir. Tarayıcı (scanner) ile PDF, JPG vb. gibi dosya uzantılı olarak gönderilmeyecektir.

r.       Düzenlenen şiir ve kompozisyon dallarında ilçe birincisi olan öğrencilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreninde eserlerini okuyacaklardır. Öğrenicilerin tören alanına getirilmesinden okul müdürlüğü sorumludur.

Yayın: 03.10.2023 - Güncelleme: 03.10.2023 00:45 - Görüntülenme: 62
Kaynak: Şefaatli İMEM