T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / ŞEFAATLİ - Atatürk İlkokulu

2024 Yılı Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitim Planı yayımlanmıştır.

"2024 Yılı Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitim Planı", "2024 Yılı Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitim Planı" ve "Uygulama Esasları" yayımlanmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün görev ve yetkilerinin düzenlendiği 312'nci maddesinde; "Bakanlık öğretmenleri ile talepleri hâlinde özel öğretim kurumları eğitim personeline yönelik olarak; meslek öncesi ve meslek içi eğitimi vermek veya verdirmek, gelişmeleri için kurslar açmak veya açtırmak, uzmanlık programları, seminer, sempozyum, konferans ve benzeri etkinlikler düzenlemek" hükmüne yer verilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 11.03.2022 tarihli ve 31775 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği kapsamında;

1. Bakanlığımız tarafından yapılan iş birliği protokolleri, projeler ve Bakanlığımız birimlerinin talepleri doğrultusunda 2024 yılında düzenlenmesi teklif edilen hizmet içi eğitim faaliyetlerine yönelik hazırlanan ve ekte sunulan eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfındaki personele ait 2024 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planının yürürlüğe konulmasını,

2. Hizmet içi eğitim faaliyetlerine ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin yürütülebilmesi bakımından; 2024 yılında düzenlenmesi teklif edilen veya teklif edilecek faaliyetlere ilişkin tüm iş ve işlemlerin (açılış, katılımcı, eğitim görevlisi görevlendirme, faaliyette değişiklik, iptal, harcama vb. onaylar), hizmet içi eğitim faaliyetleri dışında konferans, sempozyum, çalıştay, komisyon çalışması vb. faaliyetlerin her türlü planlama ve harcama onaylarına ilişkin işlemlerin, hizmet içi eğitim kapsamında; üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, resmî/özel kurum ve kuruluşlarla yapılacak protokollerin imzalanması ve uygulanmasına yönelik işlemlerin, hizmet içi eğitim faaliyetlerinde kullanılacak standart eğitim programlarının; ilgili birimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, resmî/özel kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde yapılmasına/yaptırılmasınayönelik işlemlerin ve 2024 yılı Hizmet İçi EğitimPlanında değişikliler ile plana sonradan ilave edilecek faaliyetlere ilişkin düzenleme, yürütme ve faaliyetlerle ilgili görevlendirme onayları için imza yetkisinin Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne verilmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.01.2024 - Güncelleme: 25.01.2024 16:53 - Görüntülenme: 84
Kaynak: ŞEFAATLİ İMEM
  Beğen | 0  kişi beğendi